Gebakken noodles

Gebakken noodles vormen de kern van de traditionele Aziatische keuken. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Gebakken noodles vind je terug in het gros van de Aziatische gerechten die wij kennen. Niet zo gek als je bedenkt dat noodles ruim 2 eeuwen geleden ontstaan zijn. Koken, bakken, stomen, het is allemaal mogelijk met dit veelzijdige product. Daarbij kan je veel soorten kruiden, sauzen, vlees, kip en vis gebruiken.

Bereiden van gebakken noodles

De wokpan is het meest bekende instrument om gerechten met gebakken noodles te maken. Waar wij in Nederland soms wel vier pannen gebruiken om een maaltijd op tafel te zetten, wordt er in de Aziatische landen vaak maar één pan gebruikt. Voor het maken van rijst wordt daarentegen gebruikt gemaakt van een rijstkoker. Hieronder staan enkele voorbeelden van heerlijke gerechten met gebakken noodles:
  • Thaise Noodles met kip
  • Thaise Noodles met garnalen
  • Thaise Noodles vegetarisch

Verschillende soorten gebakken noodles

Gebakken noodles zijn er in allerlei soorten en maten. Welk type noodles je gebruikt is vaak afhankelijk van het type gerecht. Daarnaast worden niet alle noodles van hetzelfde gemaakt. Zo is er bijvoorbeeld een verschil tussen gebakken noodles op basis van rijst- en boonstructuur. Hieronder enkele voorbeelden van verschillende soorten noodles:
  • Sen Mee – Dunne structuur
  • Sen Lek – Reguliere rijstnoodles
  • Sen Yai – Brede structuur
  • Bah-Mee – Gele eiernoedel
  • Wun Sen – Gemaakt van bonen

Online toko voor heerlijke gebakken noodles

Benieuwd waar je eenvoudig de benodigdheden voor gebakken noodles kan krijgen? Kijken eens op een online toko. Online toko’s hebben een breed assortiment voor de lekkerste Aziatische gerechten. Of je nu zin hebt in gebakken noodles of een lekkere noodles soep, de online toko heeft het in huis. Asian Food Lovers is het goede voorbeeld van zo’n online toko. Met bekende A-merken als MeiAsia geniet je gegarandeerd het lekkerste op Aziatische wijze. Benieuwd naar andere producten? Bestel eens een maaltijdbox. Hiermee kan je direct verschillende producten uitproberen.